Wraps met zalm: Japanse stijl

Wraps met zalm: Japanse stijl

0 Comments

Manlief had zin in wraps met zalm, dus dan komen er wraps met zalm op tafel. Maar dat kan natuurlijk ook nog alle kanten op.. De meest bekende versie is denk ik wel wraps met gerookte zalm en roomkaas, dus die vond ik iets te makkelijk. Een ander idee was wraps met cajunzalm, maar die komt nog wel een keertje! Deze keer werden het ‘sushi’ wraps.

Wraps met zalm op Japanse wijze. Denk pokébowl, maar dan zonder rijst, in een wrap. Dus heerlijke sojazalm, zachte avocado, knapperige komkommer, zoete mango en zoetpittige wakame. Een heerlijke combinatie en verrassend in een wrap! En als je durft kun je het nog wat op spicen met wat heerlijke wasabi, maar pas op, want wasabi kan erg pittig zijn!

Ik at deze Japanse wraps als hoofdgerecht, maar ze zijn ook heerlijk als lunch of als hapje zelfs op een feestje. In plaats van de standaard wraps met zalm en roomkaas. Misschien een leuk variatie ideetje!

En als avondeten dus lekker licht, snel en makkelijk voor een doordeweekse avond 😉

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Wraps met zalm: Japanse stijl
Wraps met zalm: Japanse stijl
Keuken Japan
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram verse zalmfilet zonder huid
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamzaadjes zwarte en/of witte
  • paar druppels sesamolie
  • 2 avocado's
  • 1 komkommer
  • 100 gram wakame zeewiersalade
  • 1 mango
  • 8 kleine tortilla's
  • wasabi optioneel naar smaak
Keuken Japan
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram verse zalmfilet zonder huid
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamzaadjes zwarte en/of witte
  • paar druppels sesamolie
  • 2 avocado's
  • 1 komkommer
  • 100 gram wakame zeewiersalade
  • 1 mango
  • 8 kleine tortilla's
  • wasabi optioneel naar smaak
Wraps met zalm: Japanse stijl
Instructies
  1. Snijd de zalmfilet in kleine blokjes en meng met de sojasaus en de sesamzaadjes en de sesamolie. Zet opzij om te laten marineren. Snijd de avocado, komkommer en mango in kleine blokjes. Doe de tortilla's 30 seconden in de magnetron zodat ze iets zachter worden. Beleg de tortilla's met de zalm, avocado, mango, komkommer, wakame en eventueel wat wasabi. Rol de tortilla op en eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *