Zelfgemaakte advocaat

Zelfgemaakte advocaat

0 Comments

Ik hoor wel eens dat advocaat voor oude mensen is. Daar ben ik het dus totaal niet mee eens! Want my god heb je het wel eens geproefd?! Wat is het lekker! En eigenlijk heel makkelijk om zelf te maken. Ik had nog wat eidooiers over na het maken van deze heerlijke meringues. Dus wat doe je dan? Advocaat maken dus!

En eerlijk, het is supersimpel! Wat je nodig hebt, is een gelijke hoeveelheid eigeel, suiker en brandewijn. Dit klop je vervolgens tot een mooie advocaat-consistentie boven kokend water en voila! Een laagje slagroom erop en lekker na het eten op de bank naar binnen lepelen. Zo geweldig lekker!

Wel een belangrijke tip: blijf continu roeren. Anders kun je klontjes (of roerei) in het mengsel krijgen en dan is je advocaat verpest. Blijven kloppen dus, het liefst met een garde! Heb je toch heel kleine klontjes aan het einde? Dan kun je de advocaat nog zeven. Dan zou het ook goed moeten komen!

En elk moment is een goed moment om advocaat te maken! Mijn excuus was dat ik nog wat eidooiers overhad, maar elk excuus is een goed excuus 😉 Daar hoeft het zeker geen Pasen of Kerst voor te zijn.

Geniet ervan!

Recept Afdrukken
Zelfgemaakte advocaat
Zelfgemaakte advocaat
Maaltijd Toetjes
Keuken Nederland
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
portie
Ingrediënten
  • 100 gram eigeel ongeveer 6 eidooiers
  • 100 ml brandewijn
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
Maaltijd Toetjes
Keuken Nederland
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
portie
Ingrediënten
  • 100 gram eigeel ongeveer 6 eidooiers
  • 100 ml brandewijn
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
Zelfgemaakte advocaat
Instructies
  1. Doe de eidooiers, brandewijn en suiker in een hittebestendige kom. Klop dit met een garde au bain marie boven kokend water ongeveer 10 minuten door. Het mengsel begint nu steviger te worden naarmate het ei begint te garen. Zodra je een consistentie hebt die niet van de garde afloopt als je deze uit het mengsel haalt, heb je de juiste consistentie bereikt. Let op dat je continu blijft roeren.
  2. Laat het mengsel direct afkoelen door de kom met advocaat in ijswater te zetten. Blijf even roeren totdat de advocaat is afgekoeld. Je kunt de advocaat bewaren in een glazen fles in de koelkast of direct oplepelen. Klop de slagroom op met de vanillesuiker en serveer deze bij de advocaat.
Notities

Tip! Heb je toch kleine klontjes in de advocaat, dan kun je deze nog zeven.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *