Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en dat de oven voorverwarmd is op 175 graden. Snijd de boter in blokjes en mix dit voorzichtig luchtig met de suiker, vanillesuiker en het zout. Zodra je een mooi luchtig mengsel hebt, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Mix steeds voordat je een nieuw ei toevoegt. Mix alles tot een mooi glad beslag
Voeg nu ook beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en mix telkens tot een mooi dik en egaal beslag. Doe dit totdat je al het meel hebt toegevoegd. Vet een cakevorm in en bestuif alle zijden met bloem. Stort het beslag in de cakevorm.
Bak de cake in een uurtje gaar. Haal dan de cake uit de oven en probeer deze zo snel mogelijk uit de vorm te halen. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
Frambozenglazuur maken
Als de cake aan het afkoelen is kun je het glazuur maken. Prak de frambozen met een vork of spatel fijn in een zeef en vang het sap op. Meng het frambozensap goed met de poedersuiker en verwarm dit heel voorzichtig op het fornuis totdat de poedersuiker is opgelost. Dit hoeft niet heel warm te zijn, maar is alleen bedoeld om een mooi egaal mengsel te krijgen. Heb je een mooi glad glazuur met de goede dikte? Dan kun je deze over de cake gieten. Is je glazuur nog niet dik genoeg? Laat deze dan even afkoelen voordat je het over de cake giet. Strooi de knettersuiker over het glazuur als deze nog nét plakkerig is. Laat vervolgens uitharden.
Notities
Let op! De knettersuiker kan wat gaan springen als het in aanraking komt met vochtig glazuur. Probeer iets over de cake heen te zetten zodat het niet je hele keuken doorspringt.