200gramwalnoten(houd een deel achter voor garnering)
400gramgeraspte wortel
1sinaasappel
Mascarpone topping
200grammascarpone
200grammonchou
100grampoedersuiker
Instructies
Carrot cake
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en dat de oven voorverwarmd is op 180 graden. Snijd de boter in kleine blokjes en doe dit samen met de kristalsuiker en basterdsuiker in een ruime mengkom. Mix de boter en de suiker luchtig met de handmixer of keukenmachine. Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het luchtige botermengsel. Mix telkens totdat het ei volledig is opgenomen.
Meng het zelfrijzend bakmeel met de kaneel, het bakpoeder en het zout door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan het beslag en mix tot een mooi egaal mengsel. Rasp ondertussen de wortel en voeg de geraspte wortel toe aan het beslag. Rasp de sinaasappel en voeg ook de sinaasappelschil toe. Hak de walnoten grof en voeg dit ook toe aan het beslag. Houd een deel achter voor de garnering. Meng alles tot een mooi egaal mengsel.
Vet een bakvorm in met boter (ik gebruikte een rechthoekige, maar een ronde kan ook). Stort hier het beslag in en bak de carrot cake in 40 minuten gaar. Als je twijfelt of de carrot cake gaar is, kun je er een satéprikker insteken. Als deze er schoon uit komt, is je carrot cake gaar!
Mascarpone topping
Laat de cake volledig afkoelen. Eerst een half uurtje in de vorm en daarna op een rooster of bord. Maak ondertussen de topping door de mascarpone, monchou en poedersuiker goed door elkaar te roeren of te mixen. Bestrijk de carrot cake met de topping als de cake volledig afgekoeld is. Bestrooi met de achtergehouden walnoten en wat kaneel.