Snijd de kippendijen in even grote stukken (in 3en ongeveer). Meng het sap van 1 limoen met het chilipoeder, de griekse yoghurt, garam masala en de zonnebloemolie. Maak de knoflook en de gember schoon. Rasp de gember bij de marinade en pers ook de knoflook daarbij uit. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Marineer de kip het liefst een hele nacht in de marinade.
Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een grillpan en grill de kip aan beide kanten mooi bruin (met goede grillstrepen er op). Maak ondertussen de botersaus.
Botersaus
Wel de cashewnoten in kokend water (zoveel dat ze net onder staan). Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze. Maak ook de gember schoon en rasp deze. Verhit een klein scheutje zonnebloemolie en bak hier de ui, knoflook en gember even in aan. Voeg vervolgens de kardemom, garam masala, chilipoeder en tomatenpuree toe en bak even mee.
Snijd ondertussen de romatomaten in stukjes. Voeg deze samen met de honing en het kippenbouillonblokje toe aan de pan. Maal de cashewnoten met het water fijn in de keukenmachine of blender en voeg de cashewnotenpuree ook toe aan de pan. Roer alles goed door, voeg de kip toe en laat nog een half uurtje pruttelen totdat de kip mooi gaar is. Roer na een half uur de boter en kookroom door de saus. Garneer met wat verse koriander en serveer met rijst en naanbrood