1tlrode voedselkleurstofof meer, afhankelijk van de sterkte van de kleurstof
300grambloem
1tlbakpoeder
mespuntzout
1tlcacao
130grampecannoten
Roomkaas dip
50grammonchou
15gramzachte ongezouten roomboter
50grampoedersuiker
0,5tlvanille extract
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig mengsel dat in volume ongeveer is verdubbeld. Mix hier de honing en kleurstof doorheen. Meng de bloem, het zout en het bakpoeder in een aparte kom en roer dit met een stevige lepel door het beslag. Roer hier vervolgens ook de pecannoten doorheen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 2 grote platte rollen van het deeg. Hier snijd je straks de plakjes cantuccini van, dus zorg dat je een mooie platte ovale vorm hebt. Bak de rollen in 20 minuten 'gaar' in de oven. De buitenkant mag scheurtjes vertonen en wat harder zijn.
Laat de rollen deeg ongeveer 10 minuutjes afkoelen en snijd er plakken van, dit lukt het beste met een broodmes. Leg de plakjes cantuccini vervolgens op de bakplaat, naast elkaar, en bak nog 8 minuutjes totdat ze mooi krokant zijn, maar nog wel wat zachter van binnen. Laat de cantuccini vervolgens afkoelen op een ovenrooster of afkoelrek. Je kunt de cantuccini een aantal weken bewaren in een luchtdichte doos.
Roomkaas dip
Klop de monchou met de boter met de mixer tot een luchtige massa. Mix er vervolgens langzaam de poedersuiker en het vanille extract doorheen. Serveer de roomkaas dip bij de cantuccini