Snijd het lamsvlees in blokjes en kruid met peper en zout. Doe over in een kom en meng met de 2 el bloem. Verhit de roomboter in een stoofpan en bak hier het vlees in aan. Maak de uien schoon en snijd deze in halve ringen. Voeg ze vervolgens toe aan het vlees in de pan en bak eventjes mee. Maak de knoflook schoon en pers deze uit bij het vlees. Bak ook een minuutje mee.
Doe de tomatenpuree bij het vlees en bak eventjes mee. Voeg de worcestershiresaus, kruiden, het runderbouillonblokje en de guinness toe. Roer goed door, breng aan de kook en laat de stoofpot vervolgens anderhalf uur stoven met het deksel op de pan.
Snijd de aardappels in hapklare stukjes en de wortels in plakjes. Was dit goed (je hoeft de aardappels niet te schillen) en voeg na anderhalf uur stoven toe aan het vlees. Stoof het vlees nog een half uurtje zonder deksel totdat de aardappels en de wortels gaar zijn en de saus wat ingedikt is.