Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Chickenpie: Zelfgemaakte Engelse kippenpastij
Gang
Hoofdgerechten
Keuken
Engeland
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Totale tijd
50
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
600
gram
kippendijen
zout en peper
50
gram
boter
150
gram
gerookt spek
3
sjalotten
250
gram
kastanjechampignons
3
teentjes
knoflook
1
el
gedroogde tijm
1
el
gedroogde rozemarijn
50
gram
bloem
1
kopje
warme melk
(normaal formaat theekopje)
2
kopjes
kippenbouillon
bladerdeeg
(ontdooid)
1
ei
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de kippendijen in blokjes en kruid goed met peper en zout.
Verhit de boter in een pan en bak hierin de kipblokjes mooi bruin.
Snijd ondertussen ook het spek ik kleine blokjes en bak dit met de kip in de pan.
Maak de sjalotten schoon, snipper deze en bak mee met de kip.
Snijd de champignons in plakjes (of kwarten) en bak ook eventjes mee.
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Bak ook ongeveer 1 minuutje mee.
Voeg vervolgens de bloem en de kruiden toe en bak dit ongeveer 3 minuutjes mee zodat de bloem niet meer rauw is.
Voeg dan 1 kopje warme melk toe en 2 kopjes warme kippenbouillon. Roer totdat je een mooi dikke ragout hebt.
Bekleed een ovenschaal met het bladerdeeg en schep hier de kippenragout in. Zorg dat je voldoende bladerdeeg hebt om de pie ook dicht te maken.
Maak de chickenpie dicht met het bladerdeeg en maak een gaatje in het midden.
Bestrijk de bovenkant van de kippenpastei met het geklopt eitje en bak de pie in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.