Maak de ui, knoflook en rode peper schoon en snipper deze. Bak in een scheutje olijfolie totdat de ui glazig is. Snijd de chorizo in halve plakjes en bak deze mee totdat de chorizo mooi bruin en krokant is. Voeg dan het paprikapoeder, de komijn en saffraan toe en bak eventjes mee. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak dit ook eventjes mee.
Snijd de tomaat in stukjes en voeg dit ook toe aan de pan. Bak eventjes mee totdat de tomaat wat meer uit elkaar valt. Voeg nu de paellarijst toe en bak eventjes mee. Voeg het bier en de visbouillon toe. Roer alles even goed door elkaar. Let op! Dit is de laatste keer dat je roert, dus zorg dat alles goed verspreid is. Op deze manier krijgen we straks een heerlijke korst onderaan de paella.
Laat de paella nu 10 minuten op middelhoog vuur bakken. De rijst gaat garen en het vocht gaat verdampen. Draai het vuur wat lager (laag tot medium) en leg de ongepelde gamba's en inktvisjes bovenop de paella. Doe het deksel op de pan en laat dit nog zo'n 6 minuten doorgaren totdat de rijst gaar is, de gamba's roze zijn en de inktvisjes wit ondoorzichtig. Serveer met partjes citroen en smakelijk eten!