Maak de sjalot, jalapeñopeper en knoflook schoon en snipper deze. Doe dit samen met de olijfolie, de groene kruiden, het sap van 1 limoen, een eetlepel rode wijnazijn en wat zout en peper in de keukenmachine. Pureer dit met de pulsknop tot een mooie grove soort van pesto.
Mais tomatensalsa
Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes. Snijd de komkommer in stukjes. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak ook de mango schoon en snijd deze ook in stukjes. Maak de sjalot schoon en snipper deze. Giet de mais en de zwarte bonen af en meng dit met de groenten. Roer hier het sap van 1 limoen doorheen en breng op smaak met peper en zout. Maak de jalapenñopeper schoon en snipper deze fijn. Roer dit ook door de salsa heen.
Steaks
Kruid de steaks aan alle kanten met peper en zout. Verhit een klontje boter in een grillpan en bak hier de steaks op hoog vuur in tot mooi medium rare. Daarvoor bak je 'm op beide kanten 2 tot 3 minuutjes. Laat de steaks daarna 5 minuutjes rusten onder aluminiumfolie. Serveer de steaks met een schepje chimichurri er op en wat salsa erbij.