paardruppelscitroensap(ongeveer een halve theelepel)
1tlcayennepeper
1tluienpoeder
peper en zout
Overige ingrediënten
250grampeultjes
2rode puntpaprika's
90gramamandelstukjes(witte amandelen)
Instructies
Snijd de biefstuk in reepjes en kruid met peper en zout. Meng nu alle ingrediënten voor de marinade en doe hier de biefstukreepjes bij. Roer goed door en dek af. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak ondertussen de chimichurri door alle ingrediënten voor de chimichurri in de blender te pureren. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als de chimichurri te dik is.
Bak de amandelstukjes in een beetje olijfolie totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze dan uitlekken op een stukje keukenpapier. Roerbak ondertussen de peultjes. Maak de paprika's schoon en snijd deze in reepjes. Voeg toe aan de peultjes en roerbak ook even mee. Voeg dan de biefstukreepjes toe en bak 2 minuutjes mee totdat ze net gaar zijn.
Roer de crème fraîche door de rijst en serveer de rijst, met daarop de gewokte beef. Doe hier wat chimichurri overheen en strooi er wat amandelen overheen.