Maak de vulling door het gehakt in een grote kom te doen. Als je braadworsten gebruikt, haal je het gehakt uit de worst en doe je dit in de kom. Snijd de mortadella in stukjes en doe dit bij het gehakt. Hak de pistachenootjes grof en doe dit ook bij het gehakt. Voeg nu ook de ricotta, het ei en de geraspte parmezaanse kaas toe. Kneed alles goed door met je handen tot een mooie dikke vulling. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Bij worst-gehakt is dat vaak niet nodig.
Duw de vulling voorzichtig in de cannelloni rolletjes totdat deze helemaal gevuld zijn. Leg ze in 1 of 2 lagen in een ovenschaal. Doe dit totdat alle vulling en cannelloni rolletjes op zijn.
Bechamelsaus
Verwarm de oven voor op 180 graden. Nu ga je de bechamelsaus maken. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier, zodra deze begint te schuimen, de bloem aan toe. Bak de bloem in 2 tot 3 minuutjes gaar. Voeg dan de melk toe en roer goed door met de garde. Kook dit in tot een mooie iets-dikke bechamelsaus.
Giet de bechamelsaus over de cannelloni rolletjes in de ovenschaal (of ovenschalen) totdat de rolletjes volledig onder staan. Bestrooi de bovenkant van je cannelloni met de geraspte mozzarella. Hak nog wat extra pistachenootjes fijn en strooi hiervan ook nog wat over de bovenkant van je cannelloni. Bak in 45 minuten gaar in de oven. Lekker met een frisse salade.