Kerf de kip rondom in met een scherp mes. Zo trekken de smaken straks goed in de kip. Kruid de kip met zout en peper, de kurkuma, het paprikapoeder, de koriander en komijn. Wrijf de kip goed in, ook in de inkepingen die je net hebt gemaakt.
Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in je tajine en bak hier de drumsticks in totdat ze rondom mooi bruin zijn. Maak ondertussen de ui en de knoflook schoon en snipper deze. Doe dit bij de kip en bak een paar minuutjes mee. Maak de gember schoon, rasp deze en voeg ook toe aan de tajine.
Voeg nu het bier, de kaneelstokjes, citroensap en het halve bouillonblokje toe. Roer goed door, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur pruttelen. Doe het deksel op de tajine en laat dit nog zo'n half uurtje tot drie kwartier pruttelen.
Haal het deksel van de tajine en voeg de abrikozen toe. Laat dit nog zo'n 10 minuutjes mee stoven. Bak ondertussen de amandelen in wat olijfolie totdat ze rondom mooi lichtbruin zijn. Serveer de tajine met groenten, couscous en bestrooi met de amandelen en wat verse koriander.