Maak voor de tijgermelk de rode pepers schoon en snijd in heel kleine stukjes. Maak ook de gember schoon en rasp deze. Halveer de limoenen en knijp deze boven een kommetje uit. Roer hier de gin, tonic, geraspte gember en fijngehakte rode pepers doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
Ceviche
Maak de rode ui schoon en snijd in heel dunne (halve) ringen. Snijd de schil en het buitenste velletje van de sinaasappel. Snijd vervolgens de stukjes uit de sinaasappels, tussen de velletjes in en snijd het vruchtvlees vervolgens in stukjes. Pluk de blaadjes van de takjes munt en koriander en roer dit samen met de sinaasappels, rode ui en de gamba's door de tijgermelk. Vul dit aan met water totdat de gamba's nét onder staan.
Laat dit 10 minuutjes tot een kwartiertje 'garen' totdat de gamba's niet meer doorschijnend zijn maar het 'vlees' witroze is geworden. Serveer in 4 kommetjes en bestrooi met de geroosterde maiskorrels. En drink er een lekker glas koude gin tonic bij!