Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ronde ovenschaal in met boter. Maak eerst de pesto. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen. Maal vervolgens de basilicumblaadjes en steeltjes, pijnboompitten, knoflook, een flinke handvol parmezaanse kaas, peper, zout en een flinke scheut olijfolie (ongeveer 6 el) grof in een keukenmachine tot een smeuïge pesto. Is de pesto te droog, voeg dan wat extra olijfolie toe. Proef de pesto en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Zet de pesto opzij totdat je deze nodig hebt. Blijft de pesto lang staan? Doe er dan wat citroensap bij, dan verkleurt de pesto niet.
Leg het vel bladerdeeg op je keukenblad en smeer deze rijkelijk in met de pesto. Hak een flinke handvol paranoten grof en strooi deze over de pesto. Rasp hier ook nog wat extra parmezaanse kaas overheen. Rol het bladerdeeg nu voorzichtig op (in de breedte, zodat je een lange rol krijgt).
Snijd de bladerdeegrol in plakjes en leg ze plat in de beboterde ovenschaal. Strooi hier nog wat gehakte paranoten en parmezaanse kaas overheen. Bak in 25 tot 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.