Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de koude roomboter in blokjes en doe hier de witte basterdsuiker en de kristalsuiker bij. Mix alles goed door elkaar totdat je een luchtige romige massa hebt. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en mix tot een smeuïg geheel waarbij alle suiker en boter goed gemengd is. Mix dan de bloem, maizena, bakpoeder, mespunt zout en bakingsoda er doorheen. Begin met de mixer en eindig met een stevige houten lepel.
Hak nu de chocolade grof. Roer deze met de houten lepel, samen met de maltesers en rice krispies, door het deeg totdat het goed gemengd is. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep met een ijsschep mooie grote bollen op de bakplaat. Let op dat ze voldoende ruimte hebben om uit te vloeien. Heb je geen ijsschep? Dan kun je met je handen grote ballen van het deeg maken en deze op de bakplaat leggen.
Bak ze vervolgens 10 minuten op 220 graden. Haal de koekjes daarna uit de oven en laat ze 5 minuten op de bakplaat afkoelen, leg ze daarna op een afkoelrek (of ovenrooster). Eet ze warm of laat ze afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos.