Snijd de sukadelappen in blokjes en kruid goed met peper en zout. Schep het vlees om met 2 eetlepels bloem. Verhit ondertussen de boter in een diepe stoofpan en bak het vlees (eventueel in porties) rondom bruin.
Maak ondertussen de uien en de knoflook schoon. Snijd de ui in grove stukken (hoeft niet te klein) en pers de knoflook uit. Voeg beiden toe aan het vlees in de pan. Bak eventjes mee.
Voeg vervolgens de tomatenpuree, het karwijzaad en het paprikapoeder toe. Bak ook eventjes mee.
Voeg dan het vleesfond, de tomatenblokjes en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat met deksel op de pan zo'n 2 uur stoven op laag vuur. Roer af en toe zodat het niet aanbakt op de bodem
Doe na 2 uur het deksel van de pan. Snijd de aardappelen en paprika in hapklare stukken. Voeg de aardappel toe en stoof deze zo'n 15 minuten mee.
Voeg dan de paprika toe en stoof dit ook zo'n 15 minuten mee. Check even of de aardappelen zacht zijn. Serveer de goulash met warm brood en crème fraîche