Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de sjalotten en de knoflook voor de risotto schoon en snipper beiden. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en fruit hier de sjalot en knoflook in aan. Voeg na ongeveer 2 minuutjes de risotto rijst toe. Bak deze ongeveer een minuutje mee. Blus af met de witte wijn en roer goed door totdat de wijn is opgenomen. Voeg vervolgens soeplepel voor soeplepel de bouillon toe totdat de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Geroosterde tomaatjes
Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster ongeveer 20 minuutjes in de oven totdat de velletjes beginnen te scheuren.
Groene pesto
Rooster alle pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen. Maal de basilicum, de helft van de pijnboompitten, knoflook en parmezaanse kaas fijn in een keukenmachine met zoveel olijfolie dat je een mooie smeuïge pasta krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
Risotto afmaken
Roer een klontje boter, wat parmezaanse kaas (naar smaak), de pijnboompitten en de groene pesto door de risotto. Serveer met de burrata en geroosterde tomaatjes.