Maak het deeg door de bloem in een kom te doen en hier de boter in blokjes bij te doen. Voeg het ei en het zout toe en kneed tot een mooi soepel deeg. Rol het deeg tot een bolletje, pak in met plasticfolie en laat een half uurtje rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Quichebodem bakken
Je hebt best wel veel deeg gemaakt. Ik gebruik meestal de helft van het deeg en vries de andere helft in. Eigenlijk zou je de halve hoeveelheid moeten hebben, maar dat gaat lastig met een half ei ;). Rol al je deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap die wat groter is dan je quichevorm. Rol de lap om je deegroller en til het zo boven de quichevorm, je kunt het deeg nu weer afrollen zodat het mooi in de quichevorm past. Haal het overtollig deeg weg, pak in in plasticfolie en vries in. Maak met een vork wat gaatjes in de bodem. Leg er een vel bakpapier in en doe hier de bakbonen in. Je kunt eventueel ook gedroogde bonen gebruiken als verzwaarders. Ik gebruik bijvoorbeeld gedroogde kikkererwten. Bak de bodem zo 15 minuutjes in de voorverwarmde oven. Haal na 15 minuten de bakbonen en het bakpapier er uit en bak de bodem nog 5 minuutjes.
Vulling
Maak ondertussen de vulling. Kook de tuinbonen en doperwtjes zo'n 3 minuutjes totdat ze nét gaar zjjn. Spoel ze af onder koud water en verwijder de buitenste velletjes van de tuinbonen. Snijd de feta in kleine stukjes en meng met de tuinbonen en de erwtjes. Breng op smaak met peper, zout en chiliflakes. Hak de walnoten grof en roer deze ook door de vulling. Klop de crème fraîche los met de eieren en zet opzij totdat je dit nodig hebt.
Doe de vulling in de quichebodem en bak nog zo'n 20 tot 30 minuten totdat het midden gestold is en de bovenkant mooi bruin.