Zet een kopje sterke koffie en laat deze afkoelen. Doop de helft van de bastogne koekjes in de koffie en leg deze op de bodem van 6 dessert glaasjes of van 1 grote glazen schaal.
Pak 2 aparte kommen en mix in de ene kom de eidooiers met 30 gram witte basterdsuiker tot een romige bleke massa die in hoeveelheid ongeveer is verdriedubbeld. Mix in de andere kom de eiwitten stijf met 30 gram witte basterdsuiker.
Mix nu de mascarpone door het bleke eidooier mengsel totdat je een mooi egaal mengsel hebt. Spatel dan voorzichtig de eiwitten door het eidooier mengsel totdat je een mooi egaal romig mengsel hebt.
Schep de helft van het mengsel op de koekjes. Doop vervolgens de rest van de bastogne koekjes in de koffie en maak een tweede laag. Dek dit weer af met de rest van het tiramisu mengsel. Dek af met plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
Bestrooi de tiramisu voor het serveren met de cacao (door een zeef), totdat de hele bovenkant bedekt is.