Zet 2 grote kommen klaar en verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht). Splits de eieren en doe de eiwitten in de ene kom en de eidooiers in de andere kom. Mix de eidooiers in ongeveer 10 minuten bleek en luchtig met 50 gram van de suiker en mix de eiwitten stijf met de overige 50 gram suiker.
Mix vervolgens de zonnebloemolie, melk, roze kleurstof en het rozen extract door de eidooiers tot een mooi egaal roze mengsel. Voeg zoveel kleurstof toe totdat je een mooie lichte roze kleur hebt. Zeef de bloem en het bakpoeder boven het eidooiermengsel en mix dit ook door het mengsel.
Smelt de witte chocolade en mix dit ook door de eidooiers. Stap nu over op een spatel. Spatel nu deel voor deel de eiwitten door het eidooier-mengsel. Begin met een spatel en als je nog 'klontjes' eiwit ziet, kun je voorzichtig met een garde het beslag heel langzaam doorroeren.
Giet het beslag in de chiffon cakevorm en zet dit laag in de oven. Bak in 45 minuten gaar. Je kunt checken of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar. Haal de cake uit de oven en laat deze ondersteboven afkoelen.
Als de cake volledig is afgekoeld, kun je met een satéprikker rondom te cake gaan (tussen de cake en de vorm) om de cake voorzichtig los te maken van de vorm. Doe dit aan de binnen en buitenkant van de cake. Haal de cake voorzichtig uit de vorm.
Bestrooi de cake met poedersuiker. Maal het rood fruit tot kruim in een blender/keukenmachine en strooi dit ook over de cake.