Broodje shoarma met zelfgemaakte lamsshoarma en knoflooksaus
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederland
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4broodjes
Auteur Eviekookt
Ingrediënten
4kleine Turkse broodjes
1kilolamsvlees zonder vet en bot(van de bout)
2rode uien
rucola
Shoarmakruiden
2elgemalen koriander
2elgemalen komijn
1elkurkuma
1,5elpaprikapoeder
1eluienpoeder
1elknoflookpoeder
1elkaneel
1elgemalen zwarte peper
1elzeezout
1elgedroogde peterselie
snufchili flakes
Knoflooksaus
8eldikke (Griekse) yoghurt
1 - 2teentjes(s)knoflook
peper en zout
paardruppelsbosvruchten grenadine(of rode port)
bosjefijngehakte bieslook
Instructies
Bak de broodjes af volgens de bereidingswijze op de verpakking of warm ze een paar minuutjes op in de oven. Snijd het vet van het vlees en snijd het vlees in heel dunne reepjes.
Snijd de rode uien in ringen. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan en bak hier de uien in totdat ze net glazig zijn.
Lamsshoarma
Meng alle kruiden voor je zelfgemaakte shoarmakruiden door elkaar en meng dit door het vlees. Voeg de shoarma toe aan de uien in de pan en bak mee totdat het vlees gaar is.
Knoflooksaus
Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Meng met de overige ingrediënten voor de knoflooksaus en breng op smaak met peper en zout.
Beleg de broodjes met wat rucola, shoarma en schep er wat knoflooksaus op.