Doe het zelfrijzend bakmeel, de maizena, speculaaskruiden, mespunt zout en cacao in een grote mengkom.
Snijd hier de boter in stukjes doorheen. Voeg vervolgens de donkerbruine basterdsuiker en de vanillesuiker toe en kneed alles goed door elkaar.
Halveer de oreo koekjes om de vulling van de koekjes te scheiden. Schraap de vulling van de koekje en voeg deze toe aan het deeg. Voeg nu ook de melk toe.
Maal de koekjes heel fijn in een keukenmachine en voeg driekwart van het koekkruim (bewaar de rest) toe aan het deeg.
Kneed alles nu goed door en breng mooi op kleur met de zwarte kleurpasta.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine bolletjes van het deeg en druk ze iets plat. Leg deze op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen.
De pepernoten worden nog wat groter tijdens het bakken. Zorg dus dat je kleine bolletjes maakt en echt voldoende ruimte ertussen laat. Bak ze eventueel in 2 porties af.
Bak de pepernoten in 15 tot 20 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de pepernoten. Heb je kleintjes, bak ze dan in 15 minuten gaar. Zijn ze iets groter? Bak ze dan in 20 minuten af.
Laat de pepernoten goed afkoelen (30 minuten tot een uur).
Smelt dan de witte chocolade au bain marie. Haal de pepernoten vervolgens met een vork door de witte chocolade totdat ze helemaal rondom bedekt zijn.
Leg ze vervolgens op een rooster om uit te lekken. Bestrooi ze dan met de achtergehouden kruimels.
Heb je niet zoveel geduld (zoals ik)? Laat ze dan uitharden in de koelkast.