Kluts het eitje en maal de helft van het ei samen met de amandelen of het amandelmeel en de suiker tot een stevige spijs in de keukenmachine of blender. Waarschijnlijk heb je wat spijs over straks, maar dit kun je gemakkelijk invriezen en gebruiken voor een volgende keer.
Speculaas muffins
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de basterdsuiker doorheen. Meng hier vervolgens de eieren met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel.
Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, de speculaaskruiden en maizena goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Spatel er nu ook de amandelsnippers doorheen (houd wat achter voor de topping)
Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep de helft van het beslag in 6 grote muffin vormen. Maak 6 mooie balletjes van de amandelspijs en leg dit op het beslag. Verdeel de andere helft van het beslag over de bollen amandelspijs. Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van het beslag en strooi daar de amandelsnippers overheen.
Bak de muffins in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.