Was de aardappels goed af en verwijder eventuele oneffenheden. Laat de schil er om en laat de aardappels heel. Kook ze in ruim gezouten water in 20 tot 25 minuten zacht. Laat ze even afkoelen zodat je ze niet meer te warm zijn om op te pakken.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de aardappels op. Plet ze met een pureestamper of vork totdat ze nog een centimeter of 2 hoog zijn. Leg op elke geplette aardappel een klontje boter en doe er wat zout en peper over. Rasp vervolgens wat Parmezaanse kaas over elke aardappel en bak ze in 30 tot 45 minuten mooi bruin en krokant.
Gebakken worteltjes
Was de worteltjes goed en snijd het loof er vanaf. Verhit de boter in een grote platte pan. Leg hier de worteltjes (naast elkaar) en de tijm in en breng op smaak met peper en zout. Bak ze in ongeveer 30 minuten zacht op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
Ribeye steaks met pepersaus
Zorg dat de ribeye steaks op kamertemperatuur zijn en dep ze goed droog. Je kunt de steaks bakken als de aardappels en worteltjes gaar zijn. Deze kun je namelijk prima warm houden in de oven of in de pan. Verwarm een flinke klont boter in de pan en kruid de ribeye steaks met zout en peper.
Bak ze op middelhoog vuur aan één kant totdat de bruining tot ongeveer halverwege de steak is opgetrokken. Draai ze om en bak ze nog zo'n 2 minuutjes op de andere kant. Als je er op drukt met een vork moeten ze nog licht meeveren. Ze moeten ongeveer aanvullen als de muis van je hand. Haal de ribeye steaks uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Pepersaus
Gebruik dezelfde pan als waar je de steaks in hebt gebakken. Voeg de bloem toe aan de boter en aanbaksels en bak deze een paar minuutjes totdat de bloem gaar is. Voeg dan het fond, het bier, de worcestershiresaus en de slagroom toe.
Stamp de peperkorrels grof in een vijzel en doe deze bij de saus. Breng de saus op smaak met grof zeezout en laat 'm inkoken tot een mooie dikke saus. Serveer de ribeye steaks met de smashed potatoes, gebakken worteltjes en pepersaus.