Week de blaadjes gelatine in koud water. Zet 6 kleine dessertglaasjes in de koelkast om ervoor te zorgen dat ze goed koud zijn als je de mousse er in doet.
Splits de eieren en doe de eiwitten in een ruime kom en de eidooiers in een andere grote kom. Mix de eidooiers met de witte basterdsuiker en de vanillesuiker mooi bleek en luchtig. Het mengsel is goed als het volume verdriedubbeld is en je een heel lichte crème hebt.
Mix vervolgens de eiwitten ook stijf in een andere kom (met de mixer). Mix ook de slagroom in een aparte kom stijf.
Verwarm nu de cuarenta y tres in een steelpannetje (let op! deze mag NIET koken!). Als de likeur warm is, kun je er de gelatineblaadjes in oplossen. Knijp hier eerst goed het koude water uit en roer ze vervolgens met de garde door de cuarenta y tres.
Roer de cuarenta y tres nu met de garde door de eidooiers. Mix tot een mooi egaal mengsel. Roer hier heel erg voorzichtig de eiwitten en de slagroom door met de garde of spatel het door de eidooiers. Ga door totdat je een mooi luchtig en egaal mengsel hebt.
Verdeel dit over de koude dessertglaasjes, dek af met plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
Verkruimel er voor het serveren wat amaretti koekjes overheen.