Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen.
Rasp de parmezaanse kaas.
Maal de basilicumtakjes, pijnboompitten, knoflook en parmezaanse kaas grof in een keukenmachine met zoveel olijfolie dat je een mooie smeuïge pasta krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
Orecchiette
Kook de orecchiette in ruim gezouten water al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en fruit hier de sjalotten in aan.
Snijd de courgette in blokjes en bak deze een paar minuutjes mee met de sjalotten totdat de courgette net beetgaar is (proef vooral!).
Maak dan de knoflook schoon, snipper deze en voeg toe aan de pan. Bak nog een minuutje mee.
Voeg de gamba's toe en bak deze mee totdat ze roze zijn.
Breng op smaak met chiliflakes (een snuf).
Voeg de orecchiette en de pesto toe. Roer alles goed door en bestrooi met nog wat extra geraspte parmezaanse kaas.