Haal de kastanjechampignons uit het zakje roerbakgroente en leg deze apart. Verhit 50 gram roomboter in een pannetje en laat smelten. Voeg hier de prei en rode ui aan toe (van de roerbakmix) en breng op smaak met peper en zout. Voeg een scheutje witte wijn toe en een kleine soeplepel bouillon. Laat dit op laag vuur stoven.
Risotto
Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper beiden. Verhit een klontje boter in een diepe pan en bak hier de sjalotten en knoflook een minuut of 2 in aan. Voeg dan de risotto toe en bak ook zo'n 2 minuten mee.
Blus vervolgens af met een scheut witte wijn. Roer de risotto door totdat de witte wijn is opgenomen door de risotto. Voeg vervolgens soeplepel voor soeplepel de bouillon toe. Voeg pas een nieuwe lepel toe als de vorige volledig is opgenomen. Blijf dit doen totdat de bouillon op is en de risotto gaar (ongeveer 20 tot 30 minuten). De korrel mag niet meer hard zijn van binnen en zal niet meer (half) doorzichtig zijn. Breng dan op smaak met peper en zout en voeg een handjevol geraspte parmezaanse kaas toe.
Kastanjechampignons
Verhit een klontje boter in een wokpan en wok de kastanjechampignons op hoog vuur in zo'n 2 minuutjes gaar maar nog stevig. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de risotto met daarbovenop de gestoofde prei en daar bovenop de gewokte kastanjechampignons. Garneer met wat extra zwarte peper en parmezaanse kaas.