Snijd het steeltje van de aubergines en gooi dit weg. Snijd de aubergines vervolgens in gelijke dunne plakken. Bestrooi ze aan beide kanten met wat zout en leg ze op wat keukenpapier. Laat ze zo ongeveer 10 minuten liggen.
Dep de aubergine aan beide kanten droog. Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en grill de aubergineplakken aan beide kanten totdat je grillstrepen ziet. Haal ze uit de pan en leg ze opzij.
Tomatensaus
Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en fruit hier de ui in aan. Maak vervolgens de knoflook schoon en snipper deze ook. Bak de knoflook dan ook zo'n minuutje mee met de ui. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze ook mee.
Voeg dan de rode wijn en blikken tomatenstukjes toe en een mespunt chiliflakes. Breng de saus op smaak met wat peper en zout. Hak of knip de verse oregano en basilicum fijn en voeg toe aan de saus. Laat de saus inkoken totdat deze mooi dik is. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
Melanzane alla parmigiana
Snijd de mozzarella in plakken en leg alvast klaar. Rasp de parmezaanse kaas en zet dit ook klaar. Nu gaan we dunne laagjes maken totdat alles op is. Begin met een laagje saus, dan een laagje aubergines, dan mozzarella gevolgd door parmezaanse kaas. Vervolgens begin je weer opnieuw met de saus en ga je door tot alles op is. Je eindigt met een laagje mozzarella en parmezaanse kaas. Deze top je nog af met wat panko of broodkruimels voor een extra crunch!
Bak de melanzane alla parmigiana een half uurtje in de oven. Zet de laatste 5 minuten de grill aan voor een mooi gratinlaag.