Mix de eiwitten met de hand/standmixer tot stijve pieken. Voeg vervolgens lepel voor lepel de fijne kristalsuiker toe. Voeg steeds pas een nieuwe lepel toe als de vorige lepel suiker volledig is opgenomen, dus niet meer zichtbaar is.
Spatel vervolgens voorzichtig in delen de poedersuiker door de eiwitten heen totdat je een mooi glanzend mengsel hebt.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer met een spatel de meringue gelijkmatig over de bakplaat. Dit recept is precies goed voor een bakplaat in een oven van 90 cm breed. Wil je minder maken? Halveer dan het recept.
Maal het gevriesdroogd rood fruit fijn in de keukenmachine of met de blender en strooi dit gelijkmatig over het meringueschuim. Bak in 1 tot 1,5 uur in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek daarna in stukken. Bewaar de meringueshards zo luchtdicht mogelijk (niet in de koelkast) zodat ze niet vochtig worden. Anders gaan ze plakken.