Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht). Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de bruine basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is. Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
Zeef er dan de bloem, maizena, bakingsoda, cacao en bakpoeder bij en mix dit samen met het zout door het mengsel. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar. Snijd een deel van de malteser teasers repen, melkchocolade en hazelnoten in stukjes en meng dit samen met de maltesers. Houd ongeveer een kwart van alles apart.
Leg een stuk bakpapier in de brownievorm (de randen mogen over de vorm heen hangen, knip ze dan wel wat korter af zodat ze niet in de cookie bar waaien). Doe het deeg in de vorm en druk hetplat en verdeel het evenredig over de vorm. Bak in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Druk de achtergehouden maltesers, malteser teasers reep stukjes, hazelnoten en melkchocolade bovenin de cookie bar als deze net uit de oven komt (dan is ie nog zacht). Laat vervolgens in de vorm volledig afkoelen. Haal de cookie bar uit de vorm en snijd in stukjes.