Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrooi de pizzabodems met een laagje geraspte mozzarella (houd de rand vrij).
Pesto
Maak ondertussen de pesto. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen. Maal de basilicum, pijnboompitten, knoflook en parmezaanse kaas fijn in een keukenmachine met zoveel olijfolie dat je een mooie smeuïge pesto krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
Pizza's
Bak de pizza's in 8 minuten mooi goudbruin (en de kaas gegratineerd). Maak ondertussen de knoflook en de rode peper schoon. Snijd de knoflook in plakjes en de rode peper in ringetjes. Haal de uiteinden van de courgette en schaaf de courgette in dunne plakken.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en wok hier (op hoog vuur) de gamba's, knoflook en rode peper in, totdat de gamba's nét roze zijn. Voeg dan de courgette toe en wok nog maximaal 1 minuutje. Breng op smaak met peper en zout en voeg de peterselie toe. Roer alles nog even goed door.
Bestrijk de pizza's met de pesto en beleg ze met de courgetterepen en daarna de gamba's met knoflook en chili. Bestrooi met nog wat extra pijnboompitjes en eventueel wat parmezaanse kaas.