Maak de uien schoon en snijd deze in grove stukken. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en wok hier de uien in. Maak de winterpeen schoon en snijd in plakjes van ongeveer 3 tot 4 cm lang. Voeg toe aan de pan en wok ook even mee.
Snijd de shiitake paddenstoelen doormidden en voeg toe aan de pan. Wok ook deze even mee. Maak de paprika schoon en snijd in vierkantjes. Voeg toe aan de pan en wok ook even mee. Maak dan de knoflook, rode peper en gember schoon. Pers de knoflook uit bij de groenten in de pan, rasp de gember en snijd de peper in ringetjes. Wok ook ongeveer een minuutje mee.
Voeg vervolgens de peultjes toe en wok nog even mee totdat de peultjes beetgaar zijn (maar nog wel stevig). Voeg dan de bamboescheuten, taugé, oestersaus, lichte sojasaus en sesamolie naar smaak toe en roer even goed door. Serveer met wat cashewnootjes er overheen.