Week de glasnoedels ongeveer 10 minuutjes in lauw water. Snijd ondertussen de plakjes gerookt spek in stukjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe (anti aanbak) pan en bak hier het spek in totdat het een beetje begint op te krullen.
Maak de knoflook en de gember schoon en hak beiden heel fijn. Bak dit een minuutje mee met het spek en zet het vuur laag.
Saus
Maak de saus door alle ingrediënten voor de saus te mengen. Roer goed totdat de suiker is opgelost.
Knip de glasnoedels een paar keer doormidden en doe ze bij het spek in de pan. Roer alles goed door. Giet er gelijkmatig de saus overheen en zet op laag tot middelhoog vuur. Leg de garnalen verdeeld op de noedels en doe het deksel op de pan. Laat het zo'n 5 tot 10 minuutjes zachtjes pruttelen totdat de garnalen roze zijn.
Noedels
Snijd ondertussen de lente ui in ringetjes en knip de koriander in kleinere stukjes. Serveer de noedels in kommen en bestrooi met lekker veel versgemalen zwarte peper. Leg daar de gamba's op en strooi daar weer de lente ui en koriander overheen.