Aloo gobi: Indiase curry met aardappel en bloemkool
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken India
Diet Vegan, Vegetarian
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 50 minutenminuten
Porties 4personen
Auteur Eviekookt
Ingrediënten
4 - 6aardappels
1elgheeof zonnebloemolie voor een vegan curry
1kleine bloemkool
2handjes volongezouten cashewnoten
1ui
stukjegembervan ongeveer 1,5 cm
3teentjesknoflook
2romatomaten
1tlchilipoeder
1elgaram masala
1tlkurkuma
1elmosterdzaad
1tlgemalen fenegriek
1(thee)kopjegroentebouillon(van tablet)
0,5limoen(uitgeperst)
verse koriander
extra cashewnoten
Instructies
Laat de cashewnoten in heet water weken (zoveel dat ze net onder staan) en zet opzij.
Schil de aardappelen en snijd ze in hapklare stukken. Was ze even goed en laat ze uitlekken.
Verhit de ghee (of zonnebloemolie) in een grote wokpan en bak hier de aardappelstukjes zo'n 5 minuutjes in totdat ze net beginnen te bruinen.
Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes die ongeveer even groot zijn als de aardappelstukken.
Voeg deze na 5 minuten toe en bak ze ook mee totdat de randjes wat beginnen te bruinen (zo'n 5 tot 10 minuutjes).
Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de aardappel en bloemkool in de pan en bak ook even mee.
Maak de knoflook en de gember schoon en rasp de gember en snijd de knoflook fijn (of pers uit). Voeg ook toe aan de pan en bak zo'n 1 tot 2 minuutjes mee.
Pureer de cashewnoten met het weekvocht tot een romige en smeuïge pasta. Zet dit opzij totdat je het nodig hebt.
Snijd de tomaten in stukken en voeg ook toe, gevolgd door het chilipoeder, de garam masala, kurkuma, mosterdzaad en fenegriek. Bak alles een paar minuten mee.
Voeg dan de groentebouillon en de cashewroom toe en laat inkoken (zonder deksel) tot een dikke curry. Roer regelmatig. Als het goed is zijn dan ook de aardappelstukjes en de bloemkool zacht.
Breng op smaak met peper, zout en het sap van een halve limoen. Bestrooi voor het serveren met wat verse koriander en fijngehakte cashewnootjes.
Serveer de curry met wat gekookte witte rijst en/of gebakken naan.