Kook de jasmijnrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Maak vervolgens de rode pepers en de knoflook schoon en pureer dit in de keukenmachine tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
Rul het kipgehakt in een grote wokpan gaar en voeg de chilipuree toe.
Maak de sjalotten schoon, snipper deze en voeg ook toe aan de pan. Bak even mee totdat de sjalot glazig is.
Maak ondertussen de kouseband schoon en snijd in hapklare stukken. Voeg dit samen met de oestersaus, donkere en lichte sojasaus, vissaus en palmsuiker toe aan de pan.
Roer alles goed door en voeg een beetje water toe. Stoof dit totdat de kouseband gaar is (zo'n 5 tot 10 minuten). Roer regelmatig.
Bak ondertussen 4 spiegeleitjes en houd ze warm.
Pluk de blaadjes van de takjes Thaise basilicum en roer de blaadjes door het gehakt.
Serveer de pad krapow met de jasmijnrijst, het gebakken eitje en een paar partjes limoen