Roer alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en kneed het goed door. Het deeg moet soepel zijn maar niet plakkerig. Is het te plakkerig? Voeg dan nog een beetje bloem toe. Is het te droog? Voeg dan nog een klein beetje water toe. Kneed het op een bebloemd blad ongeveer 5 minuten door (of gebruik je standmixer met deeghaak). Pak het deeg daarna in plasticfolie in en laat het een half uurtje rusten.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol deze een voor een uit op een bebloemd blad (houd de rest van de deegbolletjes bedekt met plasticfolie). Ik rolde ze lekker dun uit, maar voor iets dikkere tortilla's kun je ze ook wat dikker laten.
Verwarm vervolgens een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en leg het deeglapje hierin als deze op temperatuur is. Bak aan één zijde totdat de tortilla bobbels vertoont, draai 'm dan op en bak de tortilla nog even op de andere kant. Doe dit voor alle 8 tortilla's en houd warm onder een schone theedoek.