Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan en fruit hier de ui in aan. maak ondertussen de lente uitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Voeg bij de uien toe en bak ook even kort mee.
Maak vervolgens de gember en de knoflook schoon. Rasp de gember en snipper de knoflook. Voeg beiden toe aan de uien in de pan en bak nog een minuut of 2 mee.
Voeg vervolgens de zwarte bonenpasta toe, samen met de gochujan, suiker en een kopje water. Roer goed door totdat je een mooie dikke saus hebt. Doe het deksel op de pan en houd op laag vuur warm.
Gefrituurd buikspek
Verwarm een grote hoeveelheid zonnebloemolie in een wokpan of diepe (soep)pan tot 180 graden om het buikspek in te frituren. Snijd de speklappen in hapklare stukjes en dep goed droog.
Meng de speklapjes met de bloem en maizena en roer goed door totdat de speklapjes helemaal bedekt zijn. Frituur het spek (eventueel in porties) mooi goudbruin en knapperig. Laat uitlekker in een vergiet bekleed met keukenpapier.
Koreaanse noedels
Bereid de yum yum woknoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Roer de noedels en het gefrituurd spek goed door de saus en verwarm even mee. Bestrooi vervolgens met wat extra ringetjes lente ui en wat witte sesamzaadjes.
Notities
Lekker met een gebakken eitje en wat plakjes komkommer!