Bereid de sushi rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg ook de rijstazijn en zout toe en laat afkoelen. Verdeel de rijst over 4 kommen.
Teriyakisaus
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Maak ook de gember schoon en rasp deze. Doe dit samen met alle overige ingrediënten voor de saus (behalve de maizena en het water) in een steelpannetje en breng tegen de kook aan.
Roer de maizena los met het water tot een wit papje. Voeg dit toe aan de teriyakisaus en laat inkoken tot een mooie dikke glanzende saus.
Groenten
Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een scheutje sesamolie gaar. Maak ondertussen de mango schoon en snijd in stukjes. Snijd ook de komkommer en de avocado in stukjes. Verdeel alle groenten over de 4 kommen, bovenop de rijst. Laat in het midden wat plek vrij.
Gefrituurde kip
Verhit voldoende zonnebloemolie in een grote wokpan om in te frituren - tot 180 graden. Snijd ondertussen de kippendijen in kleine stukjes en dep goed droog.
Meng de bloem en maizena door elkaar in een ruime kom en schep hier de kip doorheen. Blijf omscheppen totdat de kip aan alle kanten is bedekt. Frituur de kip (eventueel in porties) mooi goudbruin en laat uitlekker in een vergiet met keukenpapier.
Doe de kip in een grote kom en giet hier de teriyakisaus bij, roer alles goed door elkaar totdat de kip rondom bedekt is met de saus. Verdeel dit (in het midden) over de 4 kommen. Garneel eventueel met wat rode peper en sesamzaadjes.