Mix de eidooiers samen met de vanillesuiker en suiker mooi bleek en luchtig, zet dit opzij.
Schraap het merg uit de vanillestokjes en verwarm het merg en de stokjes samen met de melk en de helft van de slagroom tot net tegen de kook aan, draai dan het vuur laag.
Giet dit verwarmde mengsel langzaam bij de eidooiers onder regelmatig roeren. Doe het vervolgens terug in de pan en laat het op laag vuur langzaam indikken tot een soort vla substantie.
Roer goed door elkaar, zeef het en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de andere helft van de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het ijsmengsel.
Als je een ijsmachine gebruikt, kun je nu het mengsel in de ijsmachine doen en deze 50 tot 60 minuten laten draaien.
Gebruik je geen ijsmachine? Doe het mengsel dan in een diepvriesbak en roer het ijs om het half uur/uur met een garde door. Zo voorkom je ijskristallen en krijg je heerlijk romig ijs.