Week het gelatineblaadje in wat koud water. Verwarm ondertussen de slagroom met de suiker in een pannetje tot net tegen de kook aan.
Breek de pure chocolade in stukjes en roer dit vervolgens door de hete room totdat de chocolade gesmolten is. Voeg dan zoveel rode kleurstof toe totdat je een mooi donkerrood mengsel krijgt. Knijp het gelatineblaadje uit en roer dit door het warme mengsel.
Zeef het mengsel en giet het in 4 dessert glaasjes. Laat opstijven in de koelkast en wacht tenminste 2 uur of totdat de rode laag stijf is.
Monchou laag
Knip een gelatineblaadje doormidden en gebruik de helft van het blaadje. Week dit in koud water. Verwarm ondertussen de monchou met de slagroom en de suiker in een steelpannetje tot tegen de kook aan.
Breek de witte chocolade in stukjes en roer dit door het hete mengsel heen totdat de chocolade gesmolten is. Knijp het gelatineblaadje uit en roer dit door het mengsel.
Zeef het mengsel en giet het op de inmiddels opgesteven rode laag in de dessertglaasjes. Dek af met plasticfolie en laat verder opstijven in de koelkast.