Maak de rode pepers schoon en verwijder de zaadlijsten. Maak ook de sjalotten en de knoflook schoon en snijd in grove stukken.
Maal alle ingrediënten voor de chilipasta fijn in de keukenmachine, breng op smaak met peper en zout en voeg zoveel olie toe totdat je een smeuïge pasta hebt.
Chinese noedels
Kook de dikke rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Zet een grote wokpan klaar en verwarm deze op het fornuis. Bak hier de chilipasta in (extra olie is niet nodig) totdat deze wat verkleurt en heerlijk begint te ruiken.
Snijd de dikke onderkant van de Chinese bieslook (gooi dit weg) en snijd de rest in stukjes van een centimeter of twee en voeg toe aan de pan. Bak mee totdat de bieslook niet meer taai is, maar nog wel knapperig.
Snijd de Chinese worstjes in plakjes en bak ook even mee. Voeg dan de gamba's en de taugé toe en bak totdat de gamba's roze zijn.
Kluts de eitjes en bak deze in een apart pannetje tot roerei, voeg dit ook toe aan de rest van de ingrediënten in de wokpan.
Voeg de noedels toe en alle ingrediënten voor de saus. Roer goed door elkaar en serveer warm met eventueel wat kroepoek en een frisse komkommersalade.