Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de boter in blokjes en mix met de witte basterdsuiker tot een mooi luchtig mengsel.
Als je een luchtig mengsel hebt, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als de vorige volledig is opgenomen door het beslag. Voeg nu ook de kleurstof toe, net zoveel totdat je een mooi donkerrood mengsel hebt.
Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, de cacao en het mespunt zout toe en mix dit door het beslag. Snijd de oreo koekjes in stukjes en roer dit door het cupcake beslag heen.
Doe cupcake papiertjes in je cupcakevorm en verdeel hier het beslag over. Je wil de vormpjes niet helemaal vol doen, omdat de cakejes nog gaan rijzen. Bak de cupcakes in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven, laat vervolgens volledig afkoelen.
Monchou frosting
Mix voor de monchou topping de monchou, roomboter, poedersuiker en het vanille aroma tot een mooi glad mengsel. Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is, op die manier krijg je geen klontjes.
Doe het mengsel over in een spuitzak en spuit dit in mooie grote toeven op de cupcakes. Houd 1 of 2 cupcakes achter om te verkruimelen en over de topping heen te strooien.