Snijd de varkensschouder en het spek in stukjes. Kruid rondom met peper en zout. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een stoofpan met dikke bodem. Bak hierin het vlees rondom bruin.
Maak de sjalotten schoon en snijd in grove stukken. Voeg dit toe aan de pan en bak ook een paar minuten mee. Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan het vlees en bak een minuutje mee.
Snijd de shiitake in plakjes en voeg ook toe aan de pan. Voeg nu de bonensaus, het kaneelstokje, de donkere sojasaus en de palmsuiker toe. Roer even goed door. Voeg nu zoveel water toe totdat alles nét onder staat. Breng eventueel op smaak met zout en witte peper.
Laat het vlees 2,5 uur stoven met het deksel op de pan. Haal voor de laatste 30 minuten het deksel van de pan om de babi pongteh wat in te koken. Serveer met witte rijst of lontong en een frisse komkommersalade.