Kook de basmati rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan en fruit hier de ui in.
Maak ook de rode peper schoon en snipper deze. Voeg deze toe aan de ui in de pan.
Snijd de Chinese worstjes in plakjes en bak ook een paar minuutjes mee.
Maak vervolgens de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak ook een minuutje mee.
Maak de gember schoon, rasp deze en voeg ook toe.
Maak de winterpeen schoon en snijd in plakjes. Bak deze ook zo'n 5 minuutjes mee.
Snijd de lente uitjes in ringen en voeg deze ook toe. Voeg dan ook de erwtjes en de taugé toe. Roer alles even goed door elkaar.
Bak op hoog vuur de gamba's mee totdat ze roze zijn. Roer de rijst er doorheen en bak nog zo'n minuut of 3 op hoog vuur.
Bak in een apart pannetje roerei van de 2 eieren (kluts ze even). Voeg dit vervolgens samen met de sesamolie, donkere en lichte sojasaus en oestersaus toe aan de rijst.
Breng op smaak met witte peper, roer nog een keertje goed door en serveer!