Maak de sjalot en de knoflook voor de marinade schoon en hak in stukjes. Pureer alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine tot een smeuïge kruidenpasta. Smeer hier het lamsvlees mee in en laat afgedekt het liefst 1 nacht (maar tenminste 2 uur) marineren.
Lam shawarma
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een klein laagje water in een ovenschaal en leg daar het lamsvlees in. Dek goed af met aluminiumfolie en zet het lamsvlees 3 uur in de oven.
Gegrilde groenten
Snijd ondertussen de courgette in stukjes. Maak de paprika's schoon en snijd deze ook in grove (hapklare) stukken. Maak de uien schoon en snijd deze in partjes. Veeg de champignons schoon en snijd grote exemplaren eventueel doormidden of in kwarten. Meng met wat olie, peper en zout in een grote ovenschotel. Dek af totdat het vlees 3 uur in de oven heeft gezeten.
Haal het aluminiumfolie van het vlees af en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar. Roer een keer goed door zodat de marinade overal komt. Verdeel in een enkele laag over de ovenschotel en zet terug in de oven zonder folie er over. Zet nu ook de ovenschaal met groenten in de oven. Bak nog zo'n 30 minuten in de oven. Eventueel kun je de laatste 5 minuten de grill aanzetten voor een krokant laagje op het vlees en wat schroeirandjes op de groenten.