400gramgepelde rauwe gamba's(ontdaan van darmkanaal)
3elketjap manis
3elketjap asin
4eieren
Instructies
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat eventueel afkoelen.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan. Maak de ui schoon en snipper deze. Bak een paar minuutje in de olie totdat de ui glazig is. Maak dan de knoflook en de rode peper schoon en snipper beiden. Voeg ook toe en bak ook een minuut of 2 mee.
Voeg vervolgens de trassie en palmsuiker toe en bak ook een minuut mee.
Maak de wortel schoon en snijd in kleine stukjes. Maak de sugarnsnaps schoon door de uiteinden er vanaf te snijden. Voeg beiden toe aan de pan en wok totdat beiden beetgaar zijn.
Maak de lente uitjes schoon en snijd in ringetjes. Bak deze ook nog een minuut of 2 mee, samen met de gamba's (totdat deze roze zijn). Voeg de ketjap asin en manis toe, samen met de rijst en roer goed door.