Kook de pasta al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water.
Verhit een scheutje olijfolie een een grote wokpan en maak ondertussen de sjalotten schoon. Snipper deze en fruit een paar minuten zachtjes aan in de olie.
Maak vervolgens de knoflook schoon, snipper deze ook en voeg toe aan de sjalotten in de pan. Bak ongeveer een minuutje mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze ook een minuutje mee.
Snijd de romatomaten in blokjes en voeg deze ook toe aan de pan. Voeg vervolgens ook 100 gram 'nduja toe. Ik gebruikte 'nduja aan een stuk, maar je hebt het ook uit een potje. Als je 'nduja aan een stuk gebruikt, verkruimel het dan boven de saus, gebruik je 'nduja uit een potje, voeg dan gewoon 100 gram uit het potje toe aan de saus.
Voeg een flinke scheut rode wijn toe en de gedroogde basilicum en laat de saus op laag vuur (zachtjes pruttelend) inkoken tot een mooie dikke pastasaus. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de gekookte pasta er doorheen en garneer met de burrata (in stukjes gescheurd) en blaadjes basilicum.