Kerf de drumsticks rondom in met een scherp mes. Kruid rondom goed met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wok- of stoofpan en bak hier de drumsticks in totdat ze rondom bruin zijn.
Snijd de chouriço in plakjes en bak dit even mee met de kip totdat de plakjes lichtbruin zijn gebakken.
Maak de uien schoon en snipper deze. Voeg toe aan de kip in de pan en bak een paar minuten mee totdat ze licht glazig zijn. Maak dan de knoflook schoon en snipper deze. Voeg samen met de piri piri kruiden toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.
Voeg dan een flinke scheut witte port toe en 2x zoveel witte wijn. Verkruimel het bouillonblokje erboven en laat zonder deksel 45 minuten tot 1 uur stoven. Roer regelmatig. Totdat de saus mooi dik is en de kip gaar.
Bestrooi met de verse peterselie en serveer met rijst, vers brood of gebakken aardappeltjes.