Maak de knoflook en gember voor de gehaktballetjes schoon. Snipper de knoflook (of pers uit) en rasp de gember.
Meng dit met de overige ingrediënten voor de gehaktballetjes en breng ruim op smaak met peper en zout. Kneed goed door totdat alle ingrediënten goed verdeeld zijn over het gehakt.
Maak een proefballetje en bak deze om te proeven of je voldoende zout hebt toegevoegd. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe en rol kleine gehaktballetjes van al het gehakt.
Bak de gehaktballetjes in een ruime pan totdat ze donkerbruin zijn.
Sticky saus
Maak ondertussen de saus. Maak de gember en knoflook voor de saus schoon. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een steelpannetje. Pers hier de knoflook boven uit en rasp hier ook de gember boven.
Voeg alle overige ingrediënten voor de saus toe en verwarm op laag vuur. Laat de saus inkoken tot een dikkere saus. Voeg de saus dan aan de balletjes toe en laat inkoken totdat de saus goed aan de balletjes blijft plakken.
Serveer de gehaktballetjes met witte rijst of noedels en garneer met ringetjes lente ui, rode peper en sesamzaadjes.